No Image
No Image
No Image
No Image
No Image
 
No Image
No Image
Ce este Ţara Nucului? PDF Imprimare Email
Scris de Avram TRIPON   
Luni, 16 Mai 2011 06:33

Club ȘI NOI PUTEM REUȘI - Țara Nucului din România
Proiectul nostru cu autofinanțare care pune accent pe dezvoltarea sustenabilă a resurselor umane se numește ȚARA NUCULUI DIN ROMÂNIA. Pentru elaborarea viziunii postez atașat volumul I din cartea cu același titlu SUNTEM ȚARA NUCULUI DIN ROMÂNIA. Vă invit să o citiți, să o comentați cu colegii și să postați comentariile.Intrați pe

http://www.recadd.ro/media/kunena/attachments/957/TARA%20NUCULUI%20A4%20Avram%20TRIPON%20FINAL_2011-05-25.pdf  Este aici.

Aruncăm o privire și aici -

http://club-si-noi-putem-reusi.ning.com/forum/topics/ghid-practic-comunicare-si

Facem la început Cluburi ȘI NOI PUTEM REUȘI pentru dezvoltare umană și profesională. Aceasta este Echipa DUP. Semănăm simbolic 150 nuci la fiecare club înființat. Apoi facem un Plan realist pentru plantarea de nuci – termen 24 iunie 2011. Pentru început lucrăm cu Primării, Școli și alte organizații interesate de acest proiect, în cadrul unor Parteneriate pentru înființarea de pepiniere sau plantații de nuc. Facem parteneriate și cu ONG-uri importante. De la asta plecăm. Totul valorificat. Cu și fără implicarea Statului. Pentru dezvoltarea proiectului Rețeua de cluburi rămâne cu 25% din puieții, nucii sau nucile rezultate.
Scriem cartea ecranizabilă Suntem Țara Nucului și facem apoi și filmul. Pornim de la citate din cărți românești și comentarii la acestea ?... Facem interviuri cu specialiști și cu studenți ?... Suntem Țara Nucului este un produs multimedia (care include un cântec/șlagăr)?...

Te chem să semănăm nuci. Invităm prietenii și colegii doritori să ni se alăture. Da, împreună cu cei dragi ‘ție/nouă, te chem să semănăm nuci. Te chem să fii bucuros și bucurie să sădim. Da, noi putem face Țara Nucului îndemnându-i și susținându-i și pe alții să facă la fel. Astfel noi devenim Țara Nucului. Poate simți și tu datoria, imboldul interior să faci asta. Fă-o!!! Practic facem așa: ne reunim în grupuri și semănăm nuci, întâi în ghivece, lădițe mici. Apoi decidem unde îi vom planta. Este timp destul. Este timp pentru a face asta și cu copiii, nepoții sau prietenii noștri. Ei vor fi bogați. Vor avea nucii lor. Și noi la fel. În Țara Nucului, în Țara noastră.

Cum facem?... Poate vom ține nucile in apă caldă 3 zile, apoi incă 2-3 zile, apoi 10 zile în nisip umed, apoi în glastre obișnuite 3-4 luni, apoi în sol bun (poate cu 3-4 fire de morcov în apropiere), apoi posibilă altoire în anul 3 de cultură, apoi... În Cluburi producem... răsad de nuci pe care îl donăm și grădinițelor, școlilor pentru plantare în preajma copiilor, lângă aleile de intrare (posibil protejați). Sau poate vom proceda altfel?... Semănăm câte 3 nuci și 3-4 boabe de fasole în pahare, ghivece de flori improvizate, cutii etc. apoi plantăm nucii în Pământ după 6-7 luni. Menționăm nucii în Catalogul Țara Nucului (catalog online care include Fișa Nucului semănat de ...... și 2-3 fotografii la semănat-plantat, întotdeauna fiind prezente 5-6 persoane). Sau poate folosim tehnologia EFI 2 la săpatul pământului și plantatul nucilor direct în livadă: o groapă de 10 X 10 cm cu folie plasată la 25 cm adâncime, o folie cu diametrul de 35 cm la suprafață, câteva boabe de fasole semănate odată cu nuca.

Țara Nucului organizează tabere și conferințe, pepiniere în fiecare localitate/organizație interesată, activități locale în Cluburi pentru dezvoltare umană și profesională. Poate prima tabără la Tg Mureș-Vaidacuta-Tirimia (câte 2 zile/locație; joc, scriere creativă 3 ore/zi; activități la alegere 2 ore/zi; sport, cultură în Țara Nucului 6 ore/zi). Cine sunt ghizii și călăuzele?...

Țara Nucului devine o intreprindere socială (poate chiar pentru dezvoltare creativă și menținerea sănătății – face proiecte locale prin autofinanțare) care va înființa un Institut pentru creativitate antreprenorială și managerială pornind de la un Simulator pentru inovare în organizații.

Ultima actualizare în Luni, 05 Septembrie 2011 19:24
 
Comentarii (2)
2Sâmbătă, 02 Iulie 2011 19:53
Dan Emilia
Initiativa e deosebita. Nuc..radacini adanci..si totul valorificabil..lemn, frunze, fructe..
1Vineri, 20 Mai 2011 05:49
Bordi Imola
Chiar din prefaţă, lucrarea prezintă îndemnul la reflexia trecută, prezentă şi cea de viitor afiecăruia. Este un adevăr al fiecărui individ care în el are o permanenţă balanţă între ceea ce estebine şi ceea ce este mai puţin bine.

Neliniştile vieţii cotidiene, greutăţile ei trebuie trecute, întrucât de fiecare dată apare o nouăetapă, un nou adevăr. Speranţa zilei de mâine cu schimbările ei fac ca permanent să apară în noi onouă etapă. Mersul lumii are un drum care nu poate fi schimbat, în acest drum putem avea bucuriisau tristeţi. De multe ori bucuria doreşti să o împarţi cu alţii, dar nu se întâmplă aşa, vrei să facifapte bune şi cauţi să le exprimi. De multe ori dorim să realizăm ceva, dar nu facem.
Vă rog să vă înregistraţi sau să vă autentificaţi pentru a adăuga comentarii la acest articol.
No Image
No Image No Image No Image
No Image
 

Recomandă pagina

Recomandă pe Facebook!
No Image

Friends Online

Powered by EvNix


design by Off/On Studio