No Image
No Image
No Image
No Image
No Image
 
No Image
No Image
Seminarul aplicativ „Șanse și soluții reale pentru azi - educaţia performanţei şi excelenţa în guver PDF Imprimare Email
Scris de Avram TRIPON   
Luni, 04 Aprilie 2011 15:05

Oră deschisă aplicativă  pentru educaţia performanţei şi excelenţa în guvernare 

http://www.youtube.com/watch?v=nPryH7OtRsQ


 

Șanse și soluții reale pentru azi

 

Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice a  Universităţii „Petru Maior” va găzdui mâine, 5 aprilie 2011, începând cu orele 10,30,  pentru prima dată în România, Seminarul aplicativ „Șanse și soluții reale pentru azi - educaţia performanţei şi excelenţa în guvernare”. Invitat special este Prof. Dr. Florian Colceag, preşedintele Institutului Român de Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia Excelenţei, iniţiatorul Legii 17/2007privind copiii şi tinerii capabili de înaltă performanţă şi autorul proiectului „Modelul de ţară”. Evenimentul are ca obiectiv inițierea proiectului „Țara Nucului” - integrând bunele practici internaţionale și valorificând sustenabil resursele umane pe care România le are în momentul acesta. Acest eveniment face parte din categoria celor mai importante activități ale Forumului Naţional al Părinţilor  Activi în Comunitate. Pot participa studenţi, părinţi, tineri, reprezentanţi ai societăţii civile, interesate de dezvoltarea sustenabilă.

 

Forumul Naţional al Părinţilor Activi în Comunitate, inițiat la Tg Mureș în 22 martie 2011, a devenit o reţea vituală pentru iniţiatori de programe, proiecte şi acţiuni de promovare a calităţii vieţii, pentru dezvoltare umană și profesională. Ne adresăm actualilor sau viitorilor părinţi şi bunici care creează o viaţă mai bună şi bunăstare, prin proiecte inițiate local în context național și european. Inițiatori sunt: Clubul „Şi noi putem reuşi”, Asociaţia IRSCA Gifted Education împreună cu  Universitatea Petru Maior Tîrgu Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş, Institutul de Economie Natională al Academiei Române, Universitatea de Arte din Târgu Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Asociația județeană Mureș - „Sportul pentru toţi” Casa Corpului Didactic Mureş, Consiliul Naţional al Interprinderilor Mici şi Mijlocii şi  Teatrul Naţional Tîrgu Mureş . Lansăm o invitaţie publică pentru toate persoanele fizice şi juridice dornice de a sprijini, într-un fel sau altul, această iniţiativă capabilă să genereze echilibru şi respect, bunăstare şi posibilităţi de armonizare a întregii noastre societăţi. Informații suplimentare: www.recadd.ro

 

 Model de ţară, o măsură sustenabilă pentru pace

Profesorul Florian Colceag are pe lângă proiectul „Modelul de ţară”, devenit deja un instrument de studiu foarte important pentru oficialii Uniunii Europene, cum  ar fi “Development and Stability”, publicat pe un site al Naţiunilor Unite şi care e folosit pe toate meridianele lumii, din Australia până în China. E un proiect de dezvoltare de domenii. Un altul este “România European Integration”, publicat de Universitatea din Sidney şi studiat de toate cancelariile europene înainte de integrarea noastră în UE. A avut o contribuţie importantă la intrarea României în Uniune, pentru că a facilitat înţelegerea dinamicii populaţionale şi a interferenţelor culturale. „Modelul de ţară” este un proiect de ieşire a României din criză, cu mijloace şi resurse existente, dar pe care nimeni nu a ştiut sau nu a vrut să le acceseze” explică prof. Dr. Florian Colceag, preşedintele Asociaţiei IRSCA Gifted Education.

Cine este prof. Dr. Florian Colceag?

Matematician, profesor cu 20 de ani de experienţă în educaţia copiilor supradotaţi şi în antrenarea olimpicilor la matematică, a obţinut peste 60 de medalii de aur la competitţi internaţionale în această disciplină. Este reprezentant în România al World Council for Gifted and Talented Education. Profesorul Florian Colceag este, de asemenea, fondatorul IRSCA Gifted Education – Romania (asociatie non-profit cu scopul de a promova şi sprijini dezvoltarea persoanelor cu har şi talent în toate domeniile) şi preşedintele EDUGATE (Consorţiul Român pentru Educaţia Copiilor şi Tinerilor Supradotaţi şi Talentati). Este autorul proiectului Noua Constituţie (facut deja public) şi al Programului de Retehnologizare şi Modernizare Tehnologică a României, care va fi şi el făcut public, în curând. Ambele reprezintă elemente constitutive ale proiectului de bază.

 

Conf univ dr ing Avram TRIPON – Președinte al Asociației Club „Și noi putem reuși”

Ultima actualizare în Miercuri, 06 Aprilie 2011 06:37
 
Vă rog să vă înregistraţi sau să vă autentificaţi pentru a adăuga comentarii la acest articol.
No Image
No Image No Image No Image
No Image
 

Recomandă pagina

Recomandă pe Facebook!
No Image

Friends Online

Powered by EvNix


design by Off/On Studio